CPO DROOMCOLLECTIEF BEEKDAL

opdrachtgever
VERENIGING DROOMCOLLECTIEF BEEKDAL
team
JAN POOLEN
BRAM VAN BORSELEN
CHRIS VAN UFFELEN
LENNAERT HEET
jaar
2019
programma
WONEN
status
WORDT GEREALISEERD
locatie
AMERSFOORT

Op de herontwikkeling locatie “zwembad locatie Sportfondsenbad” aan de Rubensstraat in Amersfoort werkt ZEEP samen met het CPO Droomcollectief Beekdal aan het ontwerp van een appartementengebouw bestaande uit 15 unieke woningen met een half-verdiepte stallingsgarage. De locatie sluit aan op het Heiligenbergerbeekdal en Park Randenbroek en kenmerkt zich door een groene setting met grote monumentale bomen.

Het ontwerp richt zich op een bijzondere woonkwaliteit, waarbij een woning op maat met uitzicht op de omgeving en optimale bezonning belangrijk zijn. Het ontwerp houdt daarbij sterk rekening met de oriëntatie van het gebouw en de aansluiting met park-omgeving, o.a. aantal grote zomereiken op de kavel en het naastgelegen CPO project zijn van invloed op de vorm en plattegrondindeling.

De gevel heeft in verhouding veel glas om de verbinding tussen binnen en buiten zo sterk mogelijk te maken. Door de verschillende woning plattegronden ontstaat er een compositie van herhalende raamopeningen en grote afwijkende vensters, waarbij het dichte gevelvlak rondom continueert en samenhang creëert. De privé buitenruimte zijn op de hoeken gepositioneerd en kragen soms iets uit voor een optimale bezonning en uitzicht.

Uitgangspunt is een architectonisch object met sculpturale kwaliteit verzonken in een groen landschap. De schuine lijnen en de zorgvuldige positionering ervan in het landschap zorgt voor een dynamisch perspectief vanuit de omgeving. De gevel wordt bekleed met een licht grijze, genuanceerde gevelsteen en de plafonds van de buitenruimte worden afgewerkt met hout.

Inherent aan het CPO project is elke woning uniek en dat zie je ook terug in de uitstraling van het gebouw. Elke gevel en elke hoek is anders, maar passend vormgegeven binnen één architectonisch concept.