ZEEP

ZEEP architects and urban designers is een Amersfoorts architectenbureau bestaande uit een team van creatieve architecten en bouwkundig modelleurs.

In basis zijn wij van initiatief tot realisatie betrokken bij een project. Afhankelijk van de opgave kiezen we voor samenwerking met vaste partners met als doel een team van specialisten te formeren die kwaliteit in proces en resultaat als ambitie heeft.

ZEEP heeft een brede visie op het vak, de stad en de maatschappij.

Wij werken aan een grote diversiteit aan projecten, zoals gebouw- en gebiedstransformaties en nieuwbouwprojecten, waarbij het programma veelal een mixed-use van woningbouw, commercieel, kantoor, zorg en onderwijs is. De projecten lopen uiteen van studies naar de stad tot het volledig detailleren van een particuliere woning.

Doordat wij breed georiënteerd zijn kunnen en willen we ook verder kijken dan de opgave zelf. Zo hebben we veelvuldig initiatief genomen om een plan in grotere context te zien ten behoeve van kwaliteit. Dit heeft geleidt tot gebiedsontwikkelingen, waarbij niet alleen het te realiseren plan profiteert maar ook de stad, voorbeelden hiervan zijn De ZEEP fabriek, Boekhuis, Eemfront en de zorgprijsvraag WHO Cares.

De wereld van bouwen en landschap verandert steeds. ZEEP biedt in deze wereld eigentijdse, oorspronkelijke en duurzame antwoorden.