STADSBOUWPRIJS AMERSFOORT 2020

FASadE organiseert dit jaar de stadsbouwprijs 2020 in Amersfoort. ZEEP architects and urban designers heeft hiervoor twee Amersfoortse projecten ingezonden: de villa’s aan de Duisterweg en CPO Boekhuis. In de gehele maand september kan er via de website van FASadE worden gestemd. Op 28 oktober worden de winnaars bekendgemaakt door de vakjury.

Het project aan de Duisterweg bestaat uit twee eigentijdse boerderij villa’s, die zich inpassen in de historische lintstructuur. Het is een moderne interpretatie van het boerderijtype met een grote interne ruimtelijke werking.

Stemmen op de villa’s aan de Duisterweg kan via: https://fasade.nl/stadsbouwprijs-amersfoort-2020/duisterweg.html

De voormalig bibliotheek is getransformeerd tot het CPO Boekhuis, met 23 unieke appartementen voor moderne ouderen en een aantal collectieve ruimten. De grote mate van individualiteit is uitgangspunt geworden voor de architectuur. Met deze ontwikkeling was tevens het parkeerterrein omgevormd tot park Zonnehof en krijgt het Rietveld Paviljoen een nieuwe culturele betekenis.

Benieuwd naar dit project? Stemmen op CPO Boekhuis kan via: https://fasade.nl/stadsbouwprijs-amersfoort-2020/cpo-boekhuis.html

Amersfoortse Stadsbouwprijs is een initiatief van FASadE (Forum voor Stedenbouw, Architectuur en Landschapsontwerp aan de Eem)

Het bekronen van projecten die de stad beter, mooier en gezonder maken is belangrijk en stimulerend. FASadE roept daarom de Amersfoortse Stadsbouwprijs in het leven! De feestelijke traditie van het uitreiken van een architectuurprijs in Amersfoort krijgt hiermee vervolg.

Benieuwd naar de geselecteerde projecten? Klik op onderstaande link en breng je stem uit!

https://fasade.nl/stadsbouwprijs-amersfoort-2020/