Initiatiefplan Scholengemeenschap De Nieuwe Meergronden, Almere Haven

ZEEP Architects and Urban Designers en De VRBLDNG Planontwikkeling & advies presenteerden op 28 januari 2020 samen met De Almeerse Scholen Groep het ontwerp voor de school ’De Nieuwe Meergronden’ in Almere Haven.

In het ontwerp wordt de locatie getransformeerd tot een campus, waar de school samen met cultuur, sport en wonen functioneert. Er ontstaat zo een dynamisch verblijfsgebied waar ruimte is voor ontmoetingen en verbindingen worden gelegd met de omliggende buurten en het centrum. Voor het schoolgebouw is de vraag naar flexibiliteit en gemengd gebruik (buiten schooluren) leidend geweest in de ordening van het gebouw. De route architecturale beweegt zich om het hart van de school door de diverse geledingen. Door de verspreiding van en mix aan functies, de campus-achtige opzet, de dynamische route architecturale en transparante gevels ontstaat een school die verbindt, bestaande grenzen opheft en ruimte geeft voor ontmoeting en interactie.

Voor meer informatie en afbeeldingen van het project, klik hier!

Dit initiatiefplan voor De Nieuwe Meergronden is in opdracht van De Almeerse Scholen Groep ontwikkeld door: ZEEP architects and urban designers en De VRBLDNG Planontwikkeling & advies, in samenwerking met Bouwfonds Project Development.