STEPHAN SARPHATIE

Stephan Sarphatie heeft zijn Mastertitel Architecture aan de TU Delft behaald in 2005. Voorafgaand aan deze universitaire opleiding heeft hij een lange technische weg bewandeld door eerst Bouwkunde te gaan studeren aan de MTS en vervolgens aan de HTS. Deze goede bouwkundige basiskennis heeft hij aangevuld met het onderzoekende en conceptmatige denkniveau van de TU Delft om zo uiteindelijk een compleet architect te kunnen gaan worden door het opdoen van jaren werkervaring die hij inmiddels heeft opgedaan.

Vroegtijdig aandacht voor detail en materiaal komen voort uit een sterke fascinatie voor de maakbaarheid van het concept. Een goed ontwerp is eigentijds en verfrissend om te zien, is compleet in het gebruik maar vooral goed uitgewerkt op detailniveau.

Zijn interesse in vormgeving gaat verder dan architectuur alleen. Naast alle nieuwe architectonische ontwikkeling binnen het bureau heeft hij de laatste jaren veel interesse en waardering gekregen voor herbestemmingen en transformaties van industrieel- en cultureel erfgoed. Met veel genoegen heeft hij mogen werken aan een aantal herbestemmingen van industrieel en maatschappelijk erfgoed en heeft zo kennis gemaakt met een andere discipline, namelijk het vak restauratie.