START BOUW HEROS

Op woensdag 7 november is aannemer Smits Bouwbedrijf in opdracht van LATEI en LEBO officieel begonnen met de bouw van het door ZEEP ontworpen ‘HEROS’.

Tot nu toe is het project ontwikkeld onder een werktitel; ‘Blok C’. Met de realisatie krijgt het project concreet vorm en is er behoefte aan een echte naam. De naam HEROS is opgedragen aan de helden van Nieuw-West, die in de ontwikkeling van dit deel van Amsterdam een belangrijke rol hebben gespeeld.

LATEI draagt zorg voor de ontwikkeling van het project en LEBO zal de 171 appartementen in eigen portefeuille nemen. LEBO heeft zich laten adviseren door Inveniam BV en Abeco Vastgoedadvies. SBB Bouwgroep BV zal de bouw van Heros realiseren. De oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020. Voor meer informatie over HEROS: www.heros.nu

HEROS maakt deel uit van de transformatie van Winkelcentrum Centrum Nieuw-West en omgeving tot het hoofdwinkelcentrum en Kloppend Hart van Amsterdam Nieuw-West. Heros voorziet in ca. 171 appartementen in diverse prijscategorieën, ca. 6.000 m² commerciële ruimten en ca. 221 parkeerplaatsen. Naast de 4.000 m² commerciële ruimten op de begane grond die de Lidl koopt bestaat het plan uit 2.000 m² commerciële ruimten op de eerste verdieping voor andere winkels.

Centrum Nieuw-West, oftewel het Osdorpplein en omgeving, wordt de komende jaren grootschalig vernieuwd tot levendig stadscentrum met meer woningen, winkels, horeca en voorzieningen. Ook wordt het openbaar vervoer verbeterd en uitgebreid.