Architectuurcafe De groene stad

UITNODIGING Architectuurcafe ‘De groene stad – Wat kunnen we leren van inspirerende voorbeelden wereldwijd?’ op woensdag 20 april a.s. | Keynote speaker: Shyam Khandekar
Graag wijs ik u op ons bijzondere Architectuurcafé ‘De groene stad – wat kunnen we leren van inspirerende voorbeelden wereldwijd?’op woensdag 20 april a.s.
Keynote speaker: stedenbouwkundige Shyam Khandekar, met medewerking van Liesl Vivier, directeur BDP Khandekar Studio in Nederland en met reflectant Jacqueline Verhees, landschapsarchitect van het bureau ‘Verhees voor landschap.

Wat kunnen we leren van inspirerende voorbeelden van vergroening van steden wereldwijd? Keynote speaker Shyam Khandekar is verteller en inspirator ‘pur sang’ als het gaat om de kansen en mogelijkheden van groen in de stad en de bijzondere praktijk van vergroening van steden wereldwijd. Tijdens het Architectuurcafé zoomt Khandekar in op de waarde van groen voor de leefomgeving op zowel economisch als maatschappelijk gebied. Ook gaat hij in op oplossingen op klimatologisch en ecologisch gebied, aan de hand van diverse (inter)nationale projecten. Zo behandelt hij enkele spraakmakende voorbeelden uit India. Khandekar is sterk verbonden met de stad Amersfoort, gezien zijn rol als stedenbouwkundige van het Centraal Stadsgebied (CSG).

Co-speaker is Liesl Vivier, stedenbouwkundige en directeur van BDP Khandekar, gaat in op een case in Nieuw-Zeeland waar, door een aardbeving in 2011, het centrum van de stad Christchurch voor 80% verwoest bleek te zijn. Besloten werd om groen als bepalende drager voor de herbouw van het stadscentrum te gebruiken. Jacqueline Verhees, landschapsarchitect en directeur van Verhees voor Landschap, reflecteert op beide verhalen, gaat in op het belang van groen als identiteitsdrager voor steden en legt de link met Nederland en Amersfoort.

Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort.
Aanvang: 20:00, deur opent om 19:30
Toegang gratis. Aanmelden welkom, maar niet verplicht, bij Adinda van Wely: adinda.vanwely@fasade.nl

Ik hoop u op 20 april a.s. te ontmoeten!

Jan Poolen

FASadE | ZEEP